Sørg for, at dine billeder er SEO optimeret – det kan give en topplacering på Google

By:

Når du laver en hjemmeside, har du sikkert stort fokus på, at der er nogle flotte billeder på siden, men midt i arbejdet kan du komme til at glemme, at det også er vigtigt, at dine billeder er SEO optimerede. De kan nemlig være med til at hjælpe Google til at finde ud af, hvad din side handler om – og i nogle tilfælde kan det lige frem være billederne, der bliver vist først i en søgning. Det kan derfor betale sig for dig, at du også har gjort noget ud af at SEO optimere billederne – og ikke kun har sat nogle ind, der var pæne, uden at gøre mere ved dem. 

Måden, du gør dit billede SEO optimeret på, er ved at navngive det og give det en ALT tekst. Mange billeder får nogle intetsigende navne, når de bliver lagt ind på siden, fordi man ikke tænker, at der er nogen, der skal se navnene. Men der er lige præcis nogen, der skal se navnene: Googles søgerobotter. Og de er meget afgørende i forhold til at komme højt op i en søgning. 

Hvis du sælger sko på din hjemmeside, giver det derfor ikke mening, at dit billede hedder sko39.jpg. Google kan selvfølgelig se, at det handler om en sko, men ikke mere end det. Hvis du navngiver billedet med mærke og brand, ved Google pludselig meget mere. Så hvis der er nogen, der søger på den bedste type sko, kan du være heldig, at det er dit produktbillede, der havner højest i søgningen. 

Vil du have flere gode råd og læse om andre seo cases, kan du se i den store guide om seo, som firmaet Klikko har lavet. Der giver de gode råd til, hvordan du kan ændre på en række ting ved din hjemmeside og dermed komme meget højere op i en søgning. 

Posted in: seo cases