Red familien – søg behandling på et misbrugscenter

By:

Er din kæreste eller ægtefælle ramt af et misbrug – for eksempel af alkohol eller receptpligtig medicin? Så bør du tage din egen rolle som ansvarlig voksen meget alvorligt. Især hvis I har børn, som bor under samme tag, og som er begyndt at lade sig mærke med misbruget.

Misbrugsbehandling – for familiens skyld

Noget af det værste, man kan byde et barn, er at lade det vokse op i et misbrugsramt hjem. Det siger sig selv, at en forælder, som er fraværende og opslugt af sit eget afhængigheds betingede misbrug, ikke kan være til stede for dit barn eller for resten af sin familie.

Et misbrug hos en af – eller begge – forældrene i en familie kan ikke undgå at påvirke familie dynamikken i en negativ retning. Ofte ses det, at børnene lærer at gå på listefødder, når mor eller far ”har det dårligt”. Misbrug som følge af afhængighed gennem længere tid vil samtidig typisk medføre humørsvinginger, tyndhudethed, labilitet og endda aggression hos den misbrugsramte, hvilket børn slet ikke er i stand til at begribe, hvis forholdet til far eller mor ellers altid har været præget af kærlighed og omsorg.

Derfor er det vigtigt, at den misbrugsramte kommer i behandling så hurtigt som det kan lade sig gøre, hvis ikke misbruget skal have en varig effekt på familien og på de små medlemmers velbefindende langt ude i fremtiden. Mange undersøgelser peger nemlig på, at børn, som er vokset op i misbrugs ramte hjem, vil få store problemer med tilknytning til andre mennesker i løbet af deres voksenliv – og måske endda selv udvikle et misbrug. Så det er om at handle hurtigt – det er børnenes liv, der står på spil.

Misbrugsbehandling og familie forløb på Behandlingscenter Stien

Det danske misbrugscenter Behandlingscenter Stien tilbyder misbrugsbehandling med tilhørende familie forløb – læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk 

 

Posted in: Misbrugscenter