Kom ud af vanen med en effektiv alkoholbehandling

By:

Alkoholisme er en af tidens store svøber. Igennem mange århundreder har alkohol været årsag til dårskab og menneskeligt forfald, splittelse af familier, sygdom og alt for tidlig død. Alligevel er alkohol et lovligt og særdeles let tilgængeligt rusmiddel – på trods af at det hører til blandt de allermest afhængigheds skabende.

I Danmark kan alkohol købes i stort set samtlige supermarkeder, dagligvare butikker, kiosker, og sågar på tank stationer, selv om alle kender til de potentielt fatale konsekvenser ved at blande alkohol og motoriserede køretøjer.

Vores sociale kultur foreskriver endvidere indtagelse af alkohol ved festlige lejligheder. Siger man nej tak til en øl, en drink eller et glas vin ved en sådan begivenhed, vil man måske endda blive set lidt skævt til. Og dertil kommer, at mange mennesker nyder et par øl eller en flaske vin til aftensmaden i hverdagen.

Hvornår er man alkoholiker?

Det siger sig selv, at det er nemt at udvikle en lidelse som alkoholisme under slige omstændigheder. Faktisk sker der som oftest det, at den halve flaske vin til maden bliver til en hel. Så får man måske lyst til en lille opstrammer til morgenkaffen, og et eksempel vodka shot eller to til frokost.

Er man først kommet ud på det overdrev, går det hurtigt med at udvikle et usundt overforbrug af alkohol. Og når du først oplever at vågne en morgen og ikke kunne komme i gang før du har fået en lille skarp eller tre, er du faktisk at betragte som alkoholiker.

Hvordan kommer jeg ud af mit alkoholmisbrug?

Du bør altid søge professionel hjælp til at komme ud af alkoholisme. Det er alt for farligt at prøve selv. Behandlingscenter Stien kan hjælpe dig med såvel afrusning som med en effektiv alkohol behandling, som kan hjælpe dig ud af dit misbrug. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk