Få hjælp til at håndtere din angst

By:

Et liv med angst er ikke let. Mange mennesker er direkte invaliderede af den psykiske lidelse, som kan medføre frygtelige anfald og gøre tilværelsen nærmest ubærlig for de, som er ramt af angst.

Hvad er et angst anfald?

Det, der gør en angst lidelse så utroligt forfærdelig, er, at den er så uforudsigelig. Et angst anfald kan komme som et lyn fra en klar himmel, og ofte i situationer, hvor man ikke vil have mulighed for at bearbejde det. Det kan være i toget eller i bussen, midt i en undervisningstime i skolen eller på en læreanstalt, mens man er i biografen – eller, hvilket måske er allermest skræmmende, midt om natten mens man sover.

De fleste mennesker, som lever med angst, kan fortælle om hvor bange man kan være for at lægge sig til at sove, fordi man ikke ved, om man vil vågne ved vækkeuret, eller ved et anfald af voldsom, uudgrundelig angst. Og angsten for et angst anfald på et offentligt sted afholder mange angst ramte mennesker fra at opsøge disse situationer. Det kan være voldsomt hæmmende ikke at være i stand til at benytte offentlig transport på grund af frygten for et angst anfald.

Hvordan behandles angst?

Hvis du har en mistanke om, at du lider af angst, bør du ikke tøve med at opsøge en dygtig terapeut. Du behøver ikke at være dagligt plaget af voldsomme anfald for at opleve angsten. Angst kan udfolde sig på mange forskellige måder, og på varierende niveauer. Den ”milde” form for angst, som kan være plagsom nok i sig selv, udmønter sig i konstant bekymring, søvnproblemer og tankemylder. Det er vigtigt, at du, såfremt du oplever disse symptomer, søger behandling, da angsten ellers vil kunne udvikle sig i alvorlig retning. Du kan læse mere om angst og angst behandling på angstekspert.dk

Posted in: angst